szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtiltja a vasárnapi munkavégzést és előnyben részesíti a helyi termékeket a városban megvalósuló beruházásoknál a hódmezővásárhelyi önkormányzat – jelentette be Havasi Katalin fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön az alföldi településen.

A világ huszonnégy országának több mint 140 városát összefogó Cittaslow mozgalom első magyar tagjaként Hódmezővásárhely fontosnak tartja, hogy a nagy építkezések közelében élők vasárnap nyugodtan pihenhessenek – mondta a Fidesz helyi elnöki posztját is betöltő politikus a sajtótájékoztatón. Hozzátette: nem kevésbé lényeges, hogy az ezeken a beruházásokon dolgozók legalább a hét egy napját családjukkal, gyermekeikkel tölthessék.

©

Közlése szerint a sikeres uniós és hazai pályázatoknak köszönhetően Hódmezővásárhelyen több olyan nagyberuházás folyik jelenleg is, amely meghatározza a város jövőbeni arculatát. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ezeknél a komoly fejlesztéseknél ne kizárólag a gazdasági szempontok érvényesüljenek, hanem vegyék figyelembe a családok életét, illetve az itt lakók megélhetését is – fogalmazott a képviselő.

Havasi Katalin szerint minden politikus elsődleges feladata, hogy választói érdekeit képviselje, ebbe messzemenőkig beletartozik a munkahelyek teremtése és azok megőrzése. Ennek fontos eszköze a helyi termékek és termelők támogatása – tette hozzá.

"Hódmezővásárhelyen kiemelkedő tradíciókkal rendelkezik a porcelángyártás" – mondta a fideszes politikus, hozzáfűzve, az önkormányzat "elvárja" a beruházóktól, hogy a városban folyó építkezések során az Alföldi Porcelán szanitertermékeit használják. Indoklása szerint a porcelángyár kiváló minőségű és árban is megfelelő termékeket állít elő, így ezek használata semmilyen hátrányt nem jelent a beruházók számára.

A helyi termelők támogatásának egy másik lehetőségeként Havasi Katalin a közétkeztetést említette. A városban tavaly ősszel indult programban, ha arra lehetőség nyílik, hódmezővásárhelyi beszállítót választanak – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyártója szerint minden koronavírus-variáns ellen véd a Szputnyik V

Gyártója szerint minden koronavírus-variáns ellen véd a Szputnyik V

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

A T-rex olyan lassan sétált, hogy egy ember is lehagyhatta volna

Problémás csírázóképesség, kevés mag – letesztelte a Nébih a paprikavetőmagokat

Problémás csírázóképesség, kevés mag – letesztelte a Nébih a paprikavetőmagokat