szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP budapesti régiókongresszusa Hanzély Ákos egykori öttusa világbajnokot jelölte budapesti listás parlamenti képviselővé arra az esetre, ha Karácsony Gergely a második kerületi időközi országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerez.

Hanzély Ákos jelölése világos üzenet minden fővárosi polgárnak, hiszen korábban a fővárost elárasztó falfirkák ellen küzdő civilként, és tavaly ősz óta fővárosi önkormányzati képviselőként is sokat tett a tiszta Budapestért és annak tisztességes, korrupciómentes működéséért. Nemrég nyerte meg például azt a még civilként indított pert, amely arra kötelezte a parkolási díjakat beszedő Centrum Kft.-t, hogy hozza nyilvánosságra a parkolási pénzekkel kapcsolatos közérdekű adatokat – írják az ellenzéki párt szerdai közleményében.

Hanzély Ákos és Jávor Benedek
©

A II. kerületi kétfordulós választást november 13-án, illetve 27-én tartják. A voksolást azért kellett kiírni, mert a parlament az egyéni választókerületben mandátumot szerző fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választotta, a két tisztség pedig összeférhetetlen egymással. Balsai István szeptember 1-i hatállyal mondott le a mandátumáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!