szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szóvivője sajtótájékoztatóján a Fidesz családpolitikáját kritizálta, és felszólította a fiatalokat és gyermekvállalás előtt állókat, hogy vonják kérdőre országgyűlési képviselőiket.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője szombati sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta, a fideszesek folyamatosan arról beszélnek: fontos, hogy minél több gyermek szülessen, és ezért családközpontú politikát kell folytatni, ezzel szemben az egy- és kétgyermekes családok jövőre kevesebbet keresnek majd.

Azok a kétgyerekes szülők, akik nettó 137 ezer forintot keresnek, jövőre 12 ezer forinttal kevesebbet keresnek majd minden hónapban. Egyes hírek szerint pedig hátrányba akarják hozni az élettársak által nevelt gyerekeket, a családi pótlék összegét pedig négy évig a tervek szerint még az inflációval arányosan sem növelnék - tette hozzá.

Török Zsolt, az ellenzéki párt másik szóvivője azt hangsúlyozta, hogy miközben az embereknek nem tudnak pár ezer forintot adni, addig a Köztársasági Elnöki Hivatal 300 millió forintot költ autóbeszerzésre, bútor- és zongoravásárlásra, a kormány pedig az államtitkároknak vett autót 600 millió forintért. Nincs pénz gyerekétkeztetésre, fáznak a gyerekek a Pest megyei iskolákban a gáz kikapcsolása miatt, és eközben a kormány 500 milliót költ a Parlament díszkivilágítására, és 2,5 milliárdot akarnak fordítani 2012-ben a Kossuth tér rendbe tételére - sorolta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy több fideszes képviselő több mint egymillió forint közpénzt vesz fel juttatásként. Példaként említette Wintermantel Zsolt országgyűlési képviselőt, Újpest polgármesterét, aki a Fővárosi Közgyűlés tagja is, ő - a szóvivő szerint - 1,5 milliót kap havonta. Rogán Antal pedig, aki országgyűlési képviselő, V. kerületi polgármester és a Fővárosi Közgyűlési tagja is, 2,2 millió forintot vesz fel - folytatta.

Az MSZP arra kéri a fiatalokat, a pályakezdőket, a családalapítás előtt állókat, hogy menjenek oda országgyűlési képviselőjükhöz, és mondják meg neki, "nem erről volt szó" - közölte Török Zsolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

A Sinopharm vakcináját 60 éven aluliaknak adják Kínában

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Kombi Mercedes S-osztály? Igen, 39 éve készült ilyen

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina