szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nemcsak polgármestert váltottak a nagycenkiek kedden, hanem a képviselő-testület nagy része is kicserélődött – derül ki a nagyközség honlapján éjjel közzétett választási eredményből.

A hat, most megválasztott képviselő közül csupán kettő neve szerepelt az előző testület tagnévsorában. A választáson mindkét polgármester- és a 13 képviselőjelölt is függetlenként indult.

Az urnához járulók többsége Csorba János eddigi alpolgármestert választotta településvezetővé. A győztes – a munkanapi szavazás ellenére 58,22 százalékos részvétel mellett - 545, a végül alulmaradt, a nagyközséget öt éven át irányító Ivánkovics Ottó pedig 345 szavazatot kapott - derül ki az eredményekből.

Az Országos Választási Bizottság honlapján olvasható adatok szerint tavaly októberben a jogosultak 60,02 százaléka járult az urnához. A most vesztes korábbi polgármester akkor a voksok 62 százalékával nyerte el mandátumát.

A képviselő-testület önfeloszlatását a tagok többsége először augusztus 4-én, majd - miután a polgármester az önkormányzati törvény biztosította lehetőséggel élve ismét napirendre tűzte a témát - két héttel később szavazta meg. Az indítvány támogatói azzal indokolták álláspontjukat, hogy képtelenek együttműködni a polgármesterrel, mert annak vezetői stílusát nem tartják megfelelőnek.

A polgármester akkor úgy nyilatkozott, hogy a testület a település közösségére nézve hibás döntést hozott, ennek hátterében pedig egyéni érdekek és ambíciók állnak. Hozzátette: ismét versenybe száll a posztért, mert elmondása szerint Nagycenkért kíván tevékenykedni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatpontos tervet jelentett be Varga Mihály az ügyintézés és a fizetés felgyorsításáért

Hatpontos tervet jelentett be Varga Mihály az ügyintézés és a fizetés felgyorsításáért

Hiába a kevesebb baleset, meglepte az autósokat a jövő évi kötelező ára

Hiába a kevesebb baleset, meglepte az autósokat a jövő évi kötelező ára

Bevándorlási reformot és Trump egyes rendeleteinek eltörlését ígéri Joe Biden elnöksége első száz napjában

Bevándorlási reformot és Trump egyes rendeleteinek eltörlését ígéri Joe Biden elnöksége első száz napjában