Bőven lesz hal a piacokon, illetve boltokban karácsonyra, sőt, még utána is - mondta Lévai Ferenc, a haltermelők szövetségének képviselője az MR1-Kossuth Rádió műsorában. Hozzátette, a telepeken intenzív munka folyik, és Jászkíséren egy itthon még új halfajt is tenyésztenek már. A barramundi nevű ausztrál süllő hófehér húsú, szálkátlan és Magyarországon is intenzíven nevelhető.
Magyarország halfogyasztásban jócskán le van maradva az európai uniós átlagtól – azaz a fejenkénti évi húsz kilogrammos mennyiséghez képest –, de a termelést tekintve nem ez a helyzet. Összességében húszezer tonna halat küld a belső és külső piacokra a magyar halászat. Közben egyre inkább előtérbe kerül a biohaltermelés is, igaz, ennek nagy része ma még Ausztriába és Németországba kerül – hangzott el a rádió adásában.