szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem tudok arról, hogy Fellegi Tamás felajánlotta volna a lemondását - mondta Orbán Viktor újságírói kérdésre egy brüsszeli sajtótájékoztatón. A dolog azért meglepő, mert azt a miniszterelnök szóvivője is elismerte, hogy Fellegi beszélt erről Orbánnal csütörtöki bejelentését megelőzően.

Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcsot követő sajtótájékoztatóján az Origo és az Index érdeklődésére közölte, hogy "nem tud arról, hogy Fellegi felajánlotta volna a lemondását. Arról tudok hogy az IMF-tárgyalásokat el fogja végezni, és arra jutott, hogy a kettőt együtt nem tudja csinálni".

A miniszterelnök viszont utalt arra, hogy a héten beszél vele és megkérdezi tőle, mit gondol, mert "megértem ha valaki két munkát nem bír elvégezni. A tanárom volt, hozzá írtam a szakdolgozatomat, és örülök, ha a nemzetközi tárgyalások érdekében hajlandó az erőit mozgósítani" - idézi a kormányfőt az Index.

Fellegi Tamás
©

Mint ahogy a hvg.hu beszámolt róla, Fellegi Tamás csütörtökön egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felajánlotta Orbán Viktornak a lemondását, mert az IMF-tárgyalások és a fejlesztési minisztérium vezetése párhuzamosan nagy terhet jelent.

Giró-Szász András ezt követően azt mondta, hogy Fellegi Tamás tárgyalni fog Orbán Viktorral, ha a miniszterelnök hazajön külföldről, amit később megerősített Szijjártó Péter is. A miniszterelnök szóvivője viszont azt is elmondta: Fellegi Tamás beszélt Orbán Viktorral, aki "érti a nemzeti fejlesztési miniszter által felvetett szempontokat".

Orbán péntek éjjel tér haza Budapestre az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójáról, így ezt követően sor kerülhet a bejelentett találkozóra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

A koronavírushoz hasonlított egy ázsiai együttest, nem győzött utána bocsánatot kérni

Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok

Kevesebb béremeléssel lesznek kénytelenek beérni az óvatosabb háziorvosok