szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az IMF, az EU és a magyar kormány közötti előkészületi tárgyalások az utóbbi fél által a jegybanktörvény ügyében mutatott hajthatatlansága miatt szakadtak meg - közölte az IMF pénteken késő délután. Fellegi Tamás délután még azt mondta, nem voltak hivatalos tárgyalások, így nem is szakadt meg semmit.

A Budapesten zajló konzultáció pénteken szakadt meg - néhány órával a tervezett befejezés előtt - Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF), illetve az Európai Bizottság között, a delegáció hazautazott Budapestről.

Az IMF szóvivője arról tájékoztatott: az előkészületi tárgyalásokat azért szakította meg a brüsszeli-washingtoni tárgyalódelegáció, mert az új jegybanktörvénnyel kapcsolatosan megfogalmazott aggályai ellenére a magyar kormány nem mutatott szándékot a törvény elfogadásának elhalasztására.

Korábban Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője azt mondta, a tárgyalás megszakítása Olli Rehn személyes döntése volt, összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal.

Ollie Rehn. Az adás megszakadt
©

Ehhez képest a magyar delegációt vezető Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter pénteki sajtótájékoztatóján azt állította, hogy pusztán informális megbeszélés zajlott, szó sincs a tárgyalások megszakadásáról.

Az IMF hivatalos közleménye azt is tartalmazza, hogy a Nemzetközi Valutaalap szorosan együttműködik az Európai Bizottsággal és továbbra is kapcsolatban áll a magyar hatóságokkal, hogy döntsenek a további lépésekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Hegedűs D. Géza: Lakatra zárt, kirabolt üres terek - Búcsú az Ódrytól

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat