szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szanyi Tibor bizakodó ugyan, de a Népszabadság forrásai szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök újraválasztása igen valószínű.

Már javában zajlanak a szocialista pártban a belső helyezkedések, írja a Népszabadság, két hónap van még hátra ugyanis az MSZP tiszújító kongresszusáig. Az országos elnökség új tagjainak, illetve a pártelnöknek és helyetteseinek megválasztására március végén kerül sor, és szinte mindegyik pozícióra több jelölt van.

A napilap forrásai szerint Mesterházy Attila pártelnök újraválasztása kevéssé kérdéses, miközben az ellenjelölt, Szanyi Tibor biztos abban, hogy többséget szerez. Míg a lap szerint Botka László korábban az elnökhelyettesi poszt várományosának tűnt, a szegedi polgármester közölte, hogy inkább a választmányi elnöki posztért indulna. Ez azt jelentheti, hogy Balogh András (aki a szocialisták köztársaságielnök-jelöltje volt) megőrizheti jelenlegi elnökhelyettesi székét. Az elnökhelyettesi vagy alelnöki poszra azonban Simon Gábor választmányi elnök is eljuthat.

Miután a Népszabadság szerint Horváth Csaba budapesti pártelnök várhatóan a párt egyik alelnöke lesz, fővárosi posztját Molnár Zsolt foglalhatja el. A másik országos alelnöki posztot valószínűleg Gúr Nándor kaphatja majd, a Borsod megyei pártelnök volna a vidéki szereplő a vezetésben. Olyan megyei pártelnökök, mint Botka, Veres János vagy Puch László, várhatóan a helyükön maradnak - számol be a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!