szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Az embernek a saját munkáját kell beadni; minden más csalás” – ezt válaszolta a Heti Válasznak adott interjújában az oktatásért felelős államtitkár arra a kérdésre, hogy szerinte maradhat-e valaki köztársasági elnök, ha kiderül róla, hogy a doktori disszertációjában plágiumot követett el. Hoffmann Rózsa ugyanakkor azt mondta, hogy magának a disszertációnak a megítélése nem feladata.

Az interjúban emlékeztetnek arra a körlevélre, amelyet körülbelül egy éve küldtek szét az egyetemeknek, azokon belül is a végzős hallgatóknak a szakdolgozatok tisztességével kapcsolatban.

Hoffmann Rózsa azt mondta: elfogadhatatlannak tartja, hogy egyes cégek szakdolgozatok megírására szerveződnek, és ezt a „szolgáltatást” hirdetni merik. Az államtitkár az interjúban úgy fogalmazott: nem változott a véleménye a tudományos dolgozatok tisztaságával kapcsolatban, ugyanez volt évtizedekkel ezelőtt is, amikor gimnáziumban vagy egyetemen tanított.

Hoffmann Rózsa
©

„Az embernek a saját munkáját kell beadni; minden más csalás. A tudomány szempontjai ugyanakkor megkövetelik az idézetek, a hivatkozások és az utalások sokaságát” – fogalmazott az államtitkár a Heti Válasznak.

A hvg.hu január 11-én írta meg, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök 1992-ben írt doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években írt tanulmány szövegével.

Az oktatásért felelős államtitkárság a cikk megjelenése után még nem kívánt állást foglalni Schmitt Pál plágiumgyanús disszertációjával kapcsolatban.

A hvg.hu cikkei a plágiumügyről itt érhetőek el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt egy spanyol hegymászó, a K2 meghódítására készült

Meghalt egy spanyol hegymászó, a K2 meghódítására készült

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni