szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendőrség 38 embert mentett meg a kihűléstől az elmúlt éjszaka. Öt főúton - a 6-oson, az 56-oson, az 58-ason, a 66-oson és a 67-esen - hóláncot kell használniuk az autósoknak.

Összesen 38 embert vittek a rendőrök péntekről szombatra virradó éjszaka közterületekről melegedőkbe - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője. Garamvölgyi László szombat reggeli tájékoztatása szerint Budapesten a rendőrök az éjjel 19 hajléktalant vittek fedett helyre, közülük négyet kórházba. Az ország többi részén ugyancsak 19 embert vittek a közterületekről melegedő helyekre, átmeneti szállásokra. A legtöbbet, kilenc embert Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kellett megmenteni a kihűléstől.

Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a közútkezelő öt főúton a 6-os, az 56-os, az 58-as, a 66-os és a 67-esen elrendelte a hólánc használatát. Éjszaka összesen 13 koccanásos baleset történt az utakon, köztük három könnyebb személyi sérüléses - közölte Garamvölgyi László, és hozzátette, hogy a határok járhatók.  A rendőrség azt kéri, hogy ahol kritikusak az útviszonyok, kizárólag azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül szükséges, de ők is csak abban az esetben, ha utazásuk előtt tájékozódtak, és ha kifogástalan műszaki állapotban van az autójuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!