szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének feltételezése szerint valakik tudatosan dolgoznak a BKV csődjén.

Ahogy a Malév bedőlése is sokaknak előnyös lehetett, azt feltételezi, hogy a BKV csődje is „zsíros üzleti vállalkozásnak tűnhet bizonyos politikusok és hozzájuk kötődő vállalkozások fejében” - nyilatkozta Horváth Csaba vasárnapi sajtótájékoztatóján.

"Cél nélkül a dögkeselyűk az állattani leírás szerint nem tesznek semmit, először köröznek, egyre éhesebben köröznek, és már akkor is megcsipkedik a vélt áldozatukat, amikor az még él" - fogalmazott a szocialista politikus, majd a párhuzamot egyértelművé téve kijelentette: Budapestet úgy támadják, hogy a BKV még nem ment csődbe, de „a fideszes politikusok valamilyen haszon reményében már marakodnak a képzeletbeli koncon”.

Szándékosan döntik be a BKV-t?
©

Véleménye szerint amint a Malév csődje is sokaknak előnyös lehetett, feltételezhető, hogy a BKV csődje is „zsíros üzleti vállalkozásnak tűnhet bizonyos politikusok és hozzájuk kötődő vállalkozások fejében”. Jelezte, hogy egy nyilvános borítékba cégneveket tett, egyelőre az Orangeways-t és a VT-Transmant, amelyek álláspontja szerint haszonélvezői lehetnek „az agresszív, Budapest és a BKV csődjét eredményező politikának”. Hozzátette, hogy a listát bővíteni fogja.

Az ellenzéki frakcióvezető pofátlanságnak nevezte, hogy az állam és a főváros fele-fele arányban finanszírozza a tömegközlekedési társaság működését. Szerinte a főváros a befizetett adóbevételek kilencedét, tizedét kapja vissza, amiből ezt nem lehet megtenni. Ha ezt a kormány nem tudja kiszámolni, akkor "kérjen szakmai segítséget egy első- vagy másodéves közgazdászhallgatótól" - fogalmazott.

Horváth Csaba emlékeztetett: a Fidesz-KDNP 19 polgármestert, főpolgármestert és 43 országgyűlési képviselőt ad a fővárosnak. Felvetette: vajon mi haszna van abból a budapestieknek, hogy az érintettek ilyen mértékben vehetnek részt a párt döntéshozatalában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Optimális étrend: fiatalon inkább zsírt, idősebben szénhidrátot érdemesebb bevinni

Optimális étrend: fiatalon inkább zsírt, idősebben szénhidrátot érdemesebb bevinni

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”