szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Szlovénia és Magyarország közötti gazdasági együttműködés további erősítését szorgalmazta csütörtökön Danilo Türk szlovén és Schmitt Pál magyar köztársasági elnök.

©

A két államfő délelőtt a szentgotthárdi városházán találkozott, majd a Lipa-központba mentek, ahol magyar-szlovén üzleti fórumon mondtak nyitóbeszédet.

Danilo Türk felszólalásában úgy fogalmazott, elégedett a szlovén-magyar gazdasági kapcsolatok állapotával, de szeretné, ha a jövőben tovább bővülne a két ország közötti, jelenleg évente mintegy 1 millió eurósra becsült áruforgalom. Mint mondta, ez a magyarországi szlovénok helyzetén is jelentősen javítana.

Schmitt Pál beszédében ugyancsak arról szólt, hogy a kölcsönös gazdasági együttműködés a nemzetiségek számára is fontos. Kiemelte ugyanakkor azt is, nem érdemes nagy ipari központokban gondolkozni, helyette inkább a kis- és középvállalkozásokat kell előnyben részesíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!