szerző:
MTI

Nincs fennakadás az utasforgalomban amiatt, hogy egy hete bezárták a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálját, és a forgalmat a 2-esre vitték át - mondta a Budapest Airport Zrt. szóvivője csütörtökön.

Hardy Mihály szerint az első két napban volt még egy-két "kósza utas" az 1-es terminálon, de mostanra már mindenki tudja, hogy az utasszállító a repülőgépek a 2-esről indulnak és oda érkeznek. Eddig különösebb panasz nem érkezett, sorok nem alakultak ki a biztonsági ellenőrzésnél sem – tette hozzá.

Hardy Mihály hangsúlyozta: az üzemelés rendben zajlik, a mostaninál sokkal több gépet is kiszolgált már korábban a 2-es terminál. Júliusra pedig, mire az igazi csúcs beindul, minden olajozottan működik majd – ígérte.

A szóvivő szerint a Malév repülési jogainak kiosztása "csigalassúsággal" zajlik, a késlekedés szerinte érthetetlen. A késlekedés a magyar turizmus és a repülőtér számára körülbelül 200 ezer utas kiesését jelenti csak az idén, és mire a jogokat kiosztják más társaságoknak, addigra lemegy a nyári utazási szezon.

A Malév Ukrajnába, Oroszországba, Izraelbe és Törökországba szóló utazási jogát lefedő útvonalak iránt hatalmas érdeklődés van, a monopolhelyzetben lévő szállítók ezt az igényt nem tudják kielégíteni, az árak pedig jelentősen megnőttek emiatt - mondta Hardy Mihály.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!