szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP parlamenti vitanapot kezdeményez az őszi ülésszakban annak bizonyítására, hogy a gazdaság és a foglalkoztatás élénkítését csak olyan gazdaságpolitikai programmal lehet elérni, amely a mostanitól 180 fokban eltér - mondta a párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön, Budapesten.

Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az MSZP új gazdaságpolitikai programot dolgoz ki szeptember végére, ennek középpontjában a növekedés beindítása és új álláshelyek létrehozása áll majd.

Hozzátette: ehhez elsősorban beruházásokra, ahhoz pedig jogbiztonságra, valamint kiszámítható és együttműködő kormányzati politikára lenne szükség.

Az ellenzéki politikus szólt arról is: miközben Orbán Viktor azt állítja, hogy egész Európa a magyar kormány sikereit, receptjét másolja, addig a valóságban a világ inkább elrettentő példaként tekint az itthon "orbáni csodaként" ismertetett gazdaságpolitikára.

©

Mesterházy Attila állításának alátámasztásaként a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait idézte, amelyek szerinte egyértelműen mélyülő magyarországi recesszióról számolnak be. Ezt támasztja alá az 5,8 százalékos infláció, a reálbérek 3,8 százalékos csökkenése, a versenyszféra foglalkoztatotti körének szűkülése, a munkanélküliek számának 22 ezres emelkedése, az egyre több, főként fiatal kivándorló és a működő tőke beáramlásának apadása - mondta az MSZP vezetője, aki megjegyezte: mindez "tragikus végkifejlet" felé viszi az országot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!