szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Századvég közvélemény-kutatása szerint a kormánypártok biztosan őrzik előnyüket az ellenzékkel szemben, a biztos pártválasztók körében a Fidesz 14 százalékkal vezet az MSZP előtt.

A Századvég augusztus végén készített közvélemény-kutatása szerint a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat, a Fidesz előnye továbbra is jelentős az MSZP-hez képest a teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is - derül ki a közvélemény-kutató pénteki közleményéből.

Az augusztus 23. és 27. között, ezer ember megkérdezésével készített kutatás szerint a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, az MSZP-é 14 százalék, míg a biztos szavazó pártválasztók között a nagyobbik kormánypárt jelenleg 40 százalékon, a szocialisták pedig 26 százalékon állnak.

A teljes népesség körében a Jobbik támogatottsága 10 százalék, az LMP-é 6 százalékos, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) 1 százalékon áll a Századvég szerint.

Míg a választásukban biztos szavazók 20 százaléka adná voksát a Jobbikra, addig 8 százalékuk az LMP-t juttatná a parlamentbe, a DK 3 százalékon áll, azaz egy most vasárnap tartandó választáson nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt.

A Századvég friss kutatása során a választókorúak 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az elmúlt hónaphoz képest stagnál. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya júliushoz képest nem változott, a megkérdezettek 43 százaléka tartozik ebbe a körbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Bajnai Gordon és a DK is Demeter Szilárd kirúgását várja

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories