szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár aszályos időszakon vagyunk túl, nagy valószínűséggel az esőzések miatt keletkezett a szobányi gödör a Zsigmond téren – tudatta a Blikkel a Fővárosi Csatornázási Művek.

Az esőzések okozhatták a Zsigmond téren keletkezett szobányi lyukat, amely beszakította az aszfaltot az úton – számolt be a Blikk. A Fővárosi Csatornázási Művek legalábbis ezzel magyarázza a történteket.

©

Bátori Mariann, a közműtársaság szóvivője csütörtökön a Blikknek azt mondta: még a korábbi esőzések hatására a csatorna környezetében keletkezett egy nagyobb üreg a föld alatt, ezt követően pedig a terhelés hatására beszakadt az úttest. Az idei év nagyon aszályos volt, ezért lehetséges, hogy nem mostanában keletkezett az üreg, hanem például tavaly, de csak most tágult akkorára, hogy a fölötte húzódó út ne bírja tovább a terhelést – tette hozzá.

Hogy pontosan mikor és hogyan tűnhetett el a burkolat az út közepéről, csak sejteni lehet. Valószínűleg áthaladt egy autó az akkor még láthatatlan gödör felett, majd a burkolat megadta magát.

Csütörtökön már markolókkal el is kezdték a tér rendbehozatalát. Nem egyszerűen csak betemetik a gödröt, előbb megjavítják az omlásban megsérült közműveket, hiszen többek között megrongálódott egy tisztítóakna oldalfala is. Szerencsére vízcső nem törött el, így nem kellett elzárni a környéken a vizet. A várhatóan többnapos munka befejezéséig a 17-es villamos helyett pótlóbuszok közle­kednek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!