szerző:
hvg.hu

Bár aszályos időszakon vagyunk túl, nagy valószínűséggel az esőzések miatt keletkezett a szobányi gödör a Zsigmond téren – tudatta a Blikkel a Fővárosi Csatornázási Művek.

Az esőzések okozhatták a Zsigmond téren keletkezett szobányi lyukat, amely beszakította az aszfaltot az úton – számolt be a Blikk. A Fővárosi Csatornázási Művek legalábbis ezzel magyarázza a történteket.

©

Bátori Mariann, a közműtársaság szóvivője csütörtökön a Blikknek azt mondta: még a korábbi esőzések hatására a csatorna környezetében keletkezett egy nagyobb üreg a föld alatt, ezt követően pedig a terhelés hatására beszakadt az úttest. Az idei év nagyon aszályos volt, ezért lehetséges, hogy nem mostanában keletkezett az üreg, hanem például tavaly, de csak most tágult akkorára, hogy a fölötte húzódó út ne bírja tovább a terhelést – tette hozzá.

Hogy pontosan mikor és hogyan tűnhetett el a burkolat az út közepéről, csak sejteni lehet. Valószínűleg áthaladt egy autó az akkor még láthatatlan gödör felett, majd a burkolat megadta magát.

Csütörtökön már markolókkal el is kezdték a tér rendbehozatalát. Nem egyszerűen csak betemetik a gödröt, előbb megjavítják az omlásban megsérült közműveket, hiszen többek között megrongálódott egy tisztítóakna oldalfala is. Szerencsére vízcső nem törött el, így nem kellett elzárni a környéken a vizet. A várhatóan többnapos munka befejezéséig a 17-es villamos helyett pótlóbuszok közle­kednek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!