szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem járnak a hétvégén karbantartási munkák miatt a 18-as, 19-es és 41-es villamosok, helyettük villamospótló autóbuszok fognak közlekedni.

Szeptember 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap a Döbrentei téri pályakarbantartási munkálatok miatt a 18-as villamos vonalán, rövidített útvonalon, a Savoya Park és Újbuda-központ között közlekednek a szerelvények, a 19-es villamosok nem közlekednek. A 41-es villamosok a Szabadság hídon haladnak át, a Kamaraerdei Ifjúsági Park - Deák Ferenc tér M között viszik az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
 
A 18-as villamos vonalán 18V jelzésű buszok közlekednek a Széll Kálmán tér M (Várfok utca) és Újbuda-központ között, amelyekre vagy a villamosmegállókban, vagy a közeli buszmegállókban lehet majd felszállni. 

A 41-es villamos helyett 19-41V villamospótló autóbuszok közlekednek a Batthyány tér M+H és a Kelenföldi pályaudvar között, amelyekre az alábbi megállókban lehet fölszállni, melynek megállóit szintén villamosmegállókban és buszmegállókban jelölték ki.

Szeptember 22-én és 23-án, szombaton és vasárnap a 86-os autóbuszok Óbuda, Bogdáni út irányában módosított útvonalon közlekednek. A buszok a Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út – Csiky utca útvonalon felhajtanak a villamospályára. A 86-os autóbuszok a 18-as, 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamosok megállóhelyén állnak meg a Szent Gellért téren. A Karinthy Frigyes úton a Móricz Zsigmond körtér előtt és a Döbrentei utcában új megállóhelyet létesítünk közösen a 18V és a 19-41V villamospótlókkal. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!