szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint közvetlen veszélyt jelenthetnek azok a rakétafejek, amelyek a táborfalvai lőtérről tűntek el. Aki a tárgyakról információval rendelkezik, az "haladéktalanul értesítse a rendőrséget.

Nem irányítható rakéták harci fejei tűntek el a táborfalvai lőtér területéről; a rendőrség az ügyben ismeretlen tettes ellen robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés miatt indított eljárást - közölte a Honvédelmi Minisztérium és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este.ű

A HM közleménye szerint a szeptember 13-i helikopteres éleslövészet után észlelték, hogy a Magyar Honvédség lőterén - a sorompókkal és figyelmeztető táblákkal övezett területről - hátra maradt levegő-föld rakéták harci fejeit eltulajdonították. A terület mentesítésével megbízott tűzszerészek öt - fel nem robbantott - "harci fejet" nem találtak a területen - fűzték hozzá.

A minisztérium a közleményben figyelmeztet arra, hogy az ellopott tárgyak közvetlen veszélyt jelentenek; a harci fejek 8 centiméter átmérőjű, 25 centiméter hosszúságú csövek, a két végén lévő furatban narancssárga anyag látható - írták.

A HM közlése szerint az eltűnt rakéta-alkatrészeket nem szabad megmozdítani. Aki a tárgyakról információval rendelkezik, az "haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 107-es, illetve 112-es ingyenesen hívható számokon - kérte a minisztérium a közleményben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban

Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

Egyházi kézbe szervezné ki a kormány a tanítóképzés nagyobb részét

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált