szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt akarják, hogy ne tudjunk, ne merjünk szavazni, 2014-ben nem lesznek szabad választások - írja Gyurcsány Ferenc volt kormányfő arról, hogy a Fidesz-KDNP előterjesztése szerint a választási regisztrációt csak személyesen vagy elektronikus úton - tehát postai úton nem - lehetne lebonyolítani.

"Hú de be vannak rezelve Fideszék. Alkotmányban kívánják rögzíteni, hogy magyarországi lakhellyel rendelkező személyek csak elektronikus úton vagy személyesen kérhetik, hogy felvegyék őket a választói névjegyzékbe. A levélben történő előzetes regisztráció számukra egyenesen alkotmányellenes lesz" - idézi fel a kormánypártok szerdai indítványát Gyurcsány Ferenc volt kormányfő, aki a Facebook-oldalán ír erről, valamint arról, hogy egy másik fideszes javaslat szerint a szavazó lap nem helyezhető borítékba.

"Alávaló alakulat ez. Azt akarják, hogy ne tudjunk, ne merjünk szavazni. Az elektronikus ügyfélkaput alig valamivel több, mint egymillió polgár használja. Eszerint közel hétmillió embertől azt várják el, hogy kerekedjen fel, és menjen el a jegyzőhöz személyesen, ha választani akar. Meg azt, hogy boríték nélkül, csaknem nyíltan szavazzunk" - írja Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő szerint az az oka annak, "hogy ilyen mértékű személyes erőfeszítést és bátorságot követelnek ahhoz, hogy élhessünk választójogunkkal", hogy félnek a vereségtől. "Csendesen kérdezem MSZP-s barátaimtól és LMP-s ismerőseimtől: meddig akarnak még statisztálni ehhez a gyalázathoz azzal, hogy részt vesznek a parlamenti vitában?" - teszi fel a kérdést, hozzáfűzve, hogy szerinte 2014-ben nem lesznek szabad választások.

"Fel kellene ébredni és október 23-át az Orbán rendszerét elsöpörni akaró milliók közös ügyévé kellene tenni. Értik ezt a Millában, a Szolidaritásban, az LMP-ben, az MSZP-ben? Vagy még szórakozunk egy kicsit? Vagy még erőlködünk egy kicsit pár százalék voksért?" - kérdi posztjában Gyurcsány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Szputnyikos vagy astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Szputnyikos vagy astrás vagy? Közös identitások alakulnak az oltások alapján

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit

Egy moszkvai gyilkosság, ami feltárja a közelmúltunk faramuci históriáit