szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hozzávetőleg ötszáz lájkot gyűjtött eddig a Bajnai Gordon által a Milla október 23-i ünnepi demonstrációján bejelentett Együtt 2014 Mozgalom, amelynek mától él a Facebook-oldala. A mozgalom saját honlapja is elindult már.

Célunk, hogy létrejöjjön egy olyan választói szövetség, amely leváltja a jelenlegi hatalmat, majd az országot az alkotmányosság és a jó kormányzás útjára vezeti - olvasható az Együtt 2014 Mozgalom ma létrehozott Facebook-oldalán. Az oldalt eddig hozzávetőleg 500-an lájkolták.

Az Együtt 2014 Mozgalom Facebook-oldalának a házirend szerint az a célja, hogy jelenlegi és potenciális támogatóival jobban megismertesse programját, ennek érdekében információkat, tartalmakat, tájékozódási és kommunikációs lehetőséget nyújt az oldal minden tagja számára.

A választási mozgalmat az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla), a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Bajnai Gordon által vezetett Haza és Haladás egyesület hozta létre.

"Az érték- és utatvesztett, mély válságba zuhant Magyarország előtt csak egyetlen út áll: az összefogás. Összefogás a közmegegyezésért, közös értékekért és közös célokért, a legfontosabb nemzeti közös nevezők meghatározásáért, melyre az elmúlt két évtized örökségét meghaladó, hiteles politika épülhet. ... Összefogás a változás legfőbb akadályát jelentő kormány leváltásáért" - teszik hozzá.

A mozgalomnak már a saját honlapja, az egyutt2014.hu is elindult. "Magyarország új, demokratikus politikai rendszerének a legfontosabb nemzeti közös nevezők meghatározásán kell alapulnia. A nemzeti közösség, a magántulajdon tisztelete és a szolidaritás, a jogállamiság és az Európa iránti elkötelezettség olyan alapértékei a közösségünknek, amelyek kijelölik a közhatalomért folytatott versengés kereteit" - írják a honlapon.

"E kereteket minden demokratikus erőnek tisztelnie kell, az egymással való vetélkedést és a politikai vitákat e keretek között kell tartanunk ahhoz, hogy Magyarország végre nyugalomban gyarapodó, nemzeti hagyományaira büszke, sikeres európai ország legyen" - teszik hozzá. "Mi, az Együtt 2014 Mozgalmat megalapító szabad közéleti egyesületek e cél érdekében veszünk részt hazánk közéletében" - írják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása

26 év után véget érhet az 5-ajtós Lada Niva gyártása

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát