szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt településen tartanak ma időközi önkormányzati választást. Négy helyen polgármester-választás lesz.

A Csongrád megye keleti részén található Ambrózfalván polgármestert és képviselő-testületet választanak. Az ötszáz lakosú településen a polgármesteri posztért három, a négy képviselői helyért tizenhat jelölt indul. A faluban 421 a szavazásra jogosult polgár.

A Zala megyei Kustánszegen is polgármestert és képviselő-testületet választanak. A 436 választásra jogosult két polgármesterjelölt közül választhat. A képviselő-testület négy helyére tíz jelölt pályázik.

Somogydöröcskén 134 választópolgár járulhat az urnához polgármestert és képviselő-testületet választani. Az időközi választáson két polgármesterjelölt indul, a négy képviselői helyre hét jelölt közül lehet választani.

A szintén Somogy megyei Szántódon a polgármester halála miatt tartanak választást. A csaknem hatszáz választásra jogosult három független jelölt közül választhat.

Szolnokon a 7. számú egyéni választókerületben a képviselő lemondása miatt tartanak választást. A mintegy 5500 választásra jogosult öt jelöltre adhatja le voksát.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választókat valamennyi helyen reggel 6 és este 7 óra között várják a szavazókörökben. A választás napján a szavazókörök bezárásáig kampánycsend van érvényben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

Utazási korlátozásokat vezethet be az EU

A Debreceni Egyetem szenátusa csont nélkül megszavazta a modellváltást

A Debreceni Egyetem szenátusa csont nélkül megszavazta a modellváltást

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal

Elismeri az Apple: meggyűlhet az M1-es gépek baja az ultraszéles monitorokkal