szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kakuk György újságíró blogjában tett pontot a Bayer Zsolttal való barátságának végére a Magyar Hírlap publicistájának szombati írása miatt.

"Rövid leszek. Legalábbis megpróbálok az lenni. Nekem Bayer Zsolt a barátom volt. Egészen pontosan: soha nem mondta még ki egyikünk sem, hogy nem vagyunk barátok. Ilyen eddig nem történt még meg" - írja Kakuk György blogjában, a Ródmúvi blogban.

"Most meg van ez. Nem, nem most van. Most csak megint ez van. Már évek óta ez van" - írja Kakuk. "Már évek óta próbálom kitalálni, mi a fene történt. Hogy lett egy emberi jogokra, tisztességre (megspórolom a felsorolást) érzékeny újságíróból nettó náciul beszélő ember? Általában fordítva szokott történni. Ki sértette őt meg, ha valaki egyáltalán? Vagy a becsvágy, az ambíció hajtja, és már csak olyat ír le, amiről tudja: saját közönsége örömmel és megelégedéssel röfögi majd vissza? Az anyagi érdek? Annak a célközönségnek a kiszolgálása, amely megveszi könyveit, elolvassa cikkeit? Nem is fontos. Nem is fontos" - olvasható a bejegyzésben.

"A petíciót, amely a Facebookon kering, nem fogom aláírni. Nem csak azért nem, mert túldimenzionálja a dolgot, és valamiféle antihőst teremt, miközben Bayer Zsolt nem az. Hanem, nos olyan ez, mintha a Putyilov gyár munkásai írnának a 'Pártnak', hogy a reakciós esztergagépeket a történelem szemétdombjára kellene már dobni. Egy dolgot teszek, ideírom, amit Nero írt Senecának: 'Amicitia nostra dissoluta est.' Barátságunk véget ért" - írja Kakuk. A teljes bejegyzést itt olvashatja!

Bayer cikke
A Magyar Hírlap publicistája, Bayer Zsolt Erdős Virág költő egyik versének kiforgatott mondatait használta fel egy, a szombati Magyar Hírlapban megjelent cikkének kezdetéhez, azt alátámasztandó, hogy a cigányok "a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik." A költő a community.eu oldalon tiltakozást jelentetett meg, Erdős Virág szerint Bayer Zsolt gyűlöletkeltésre alkalmas és uszító jellegű kirohanásának alátámasztására használta fel kiforgatott sorait. Amennyiben a lap egy héten belül nem jelenteti meg nyílt levelét, a költő pert indít hitelrontás miatt. Seres László írását az üggyel kapcsolatban itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszedelmesebbek az egyiptomi csípőszúnyogok a mesterséges fények miatt

Veszedelmesebbek az egyiptomi csípőszúnyogok a mesterséges fények miatt

Elkapta a koronavírus-fertőzést a Szent János Kórház főigazgatója

Elkapta a koronavírus-fertőzést a Szent János Kórház főigazgatója

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog

Négygyerekes férfi halálát okozta a bika nevű új drog