szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A politikai akaratot egy pár oldalas törvénybe öntötték és a kétharmadnak köszönhetően a változtatást mindenkin és mindenen átverték. Csak ezúttal egy jó ügy érdekében és még megvalósítani is sikerül - írja a Véleményvezér blog a dohányzás betiltásáról a vendéglátóhelyeken.

Becslések szerint 15-20 milliárd forinttal csökkent a dohányipar bevétele az elmúlt egy évben, mióta a kormány betiltotta a dohányzást a vendéglátóhelyeken. Ez jó példa arra, hogy akadnak területek, ahol a parlamenti kétharmad és a Fidesz konok politikája igenis képes pozitív változást előidézni - írja a Véleményvezér blog.

A dohányzás visszaszorítása azon kevés célkitűzések egyike, mellyel nemcsak, hogy maradéktalanul egyet lehet érteni, de a kormány intézkedései azt valóban előre is mozdították. Érdemes tehát megvizsgálni a tanulságokat. A dohányzásra és a dohánytermékekre vonatkozó korábbi magyarországi szabályozás - vagyis inkább szabályozatlanság - akár szimbóluma is lehetne mindannak, amivel a Fidesz saját retorikája szerint 2010-ben le akart számolni - olvasható a blogon. A teljes bejegyzést itt olvashatja!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!