szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A helyi vízisport egyesületnél landolt a balatonföldvári polgármester jutalma, pont ott, ahol a polgármester öccse a vezető - írja a Sonline.hu. Holovits Huba szerint a legeredményesebb civil szervezetet támogatta.

A balatonföldvári fideszes polgármester ellenzéke egyetért Orbán Viktorral – derült ki a város képviselő-testületének ülésén, ahol az év végén felvett, majd a miniszterelnöki felszólításra jótékony célra átutalt polgármesteri jutalom is téma volt. Holovits Huba földvári polgármester éppen a helyi vitorlás egyesületnek ajánlotta fel bruttó kétmilliós jutalmát - írja a Sonline.hu.

A lap egyik hozzászólója kommentjében azt írta: a Balatonföldvári Vízisport Egyesület elnöke hosszú ideig Holovits Huba volt, jelenleg a testvére, Holovits Csaba. "Balatonföldváron vitorlásoktatással Holovits Huba foglalkozik, de a felesége nevén van a vállalkozás. Kinek fogja az oktatási díjat kifizetni az egyesület? Hát a családnak, ügyes..." - olvasható a hozzászólásban.

"Elmondtam a testületi ülésen is a polgármesternek, hogy mi előre szóltunk, s lám, Orbán Viktor is úgy gondolja mint mi, hogy nem feltétlen volna muszáj a polgármesternek jutalmat fölvenni" – mondta a lapnak Gáspárné Koseluk Zsuzsa független képviselő, egyike a két tagú földvári ellenzéknek.

"A Balaton partján élünk, a gyerekeknek akartam a nettó 1 054 000 forintot juttatni, ugyan hová máshová szándékozhattam volna, mint éppen a város legeredményesebb civil szervezetének?" – kérdezett vissza Holovits Huba polgármester. "Ez objektív mérce alapján megítélhető: a számos evezős és vitorlás bajnokságot rendező klub fiataljai az elmúlt tíz évben több száz érmet nyertek az országos bajnokságokon. Nyaranta tizenöt éve közel száz helyi gyerek tanulhat meg vitorlázni ingyenesen, de például most télen is hatvan helyi diák edz az egyesületnél. Az én cégemnek ehhez semmi köze. Még csak a vitorlástelepet sem használjuk, hanem a kikötőt és ráadásul a közlekedési hatóság égisze alatt mi felnőttoktatást végzünk, azaz a tizennyolc éven felüliek számára hajóvezetői jogosítványt adunk. A gyerekeket eddig sem mi oktattuk és ezután sem mi fogjuk. Rossz az, aki rosszra gondol, azt is mondhatnám, ki mint él, úgy ítél..." - folytatta a polgármester.

A polgármester hozzátette: ő csak egy az év végén pluszjuttatásban részesült 187 földvári önkormányzati dolgozó közül. "Mindenki kapott ilyet kivétel nélkül és nem csak a városháza, hanem például a Gamesz, a közösségi ház, vagy a kistérség dolgozói is. Vajon akad-e még egy ilyen kétezres lélekszámú település az országban?" – tette hozzá Holovits.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A légkör is árulkodhat arról, ha földrengés van készülőben

A légkör is árulkodhat arról, ha földrengés van készülőben

Több ezer adag érkezik Magyarországra egy koronavírus elleni gyógyszerből

Több ezer adag érkezik Magyarországra egy koronavírus elleni gyógyszerből

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV

Hiányos utastájékoztatásért, lejárt menetrendért, lekésett éjszakai csatlakozásért is fizethetett a MÁV