szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a legszigorúbban ellenőrzi a megkötött haszonbérleti szerződésekben vállaltak teljesülését - közölte a szervezet szerdán.

Az NFA felhívja a figyelmet arra, hogy minden egyes haszonbérleti szerződésnél az összes feltétel teljesülését ellenőrzi. Az ellenőrzés folyamatos, az NFA a haszonbérlőktől előrehaladási jelentést kér. Ebben a gazdáknak számot kell adniuk arról, hogy a szerződéseikben vállalt kötelezettségek teljesülnek-e. 

Az ellenőrzéseknél az egyik szempont a gazdálkodási tervben vállalt állatállomány megléte. A haszonbérleti pályázati rendszerben az állattartásra vonatkozó kötelezettségek szélesedtek, azaz a kéthektáronként vállalt egy nagyállategység fenntartása a haszonbérlet teljes idejére, vagyis 20 évre kötelező - emelte ki az NFA. 

Az NFA az előrehaladási jelentéseket folyamatosan dolgozza fel. Már több száz jelentés érkezett be a Földalapkezelőhöz, és az eddigi tapasztalatok alapján a haszonbérlők teljesítik a szerződésben vállalt kötelezettségeiket - írták. 

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet minden szerződést a helyszínen is ellenőriz. Így van ez a zsebszerződésgyanús esetekben is, amelyeknél él elővásárlási jogával. Idén a költségvetés erre a célra 4 milliárd forintot ad, amelyből 500 milliót a szervezet már le is kötött a magyar föld védelmére - közölték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha Windows 10 van a gépén, most kattintson rá, ön is megkaphatta az új csomagot

Ha Windows 10 van a gépén, most kattintson rá, ön is megkaphatta az új csomagot

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Knaus a HVG-nek: Ha valaki illegális határátlépőket engedett be Európába, az Orbán Viktor volt

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője