szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Abszurd drámának" tartja kirúgása körülményeit Kovács József, a tatabányai kórház azonnali hatállyal kirúgott igazgatója – írta a Nol. A kórházat egy nap alatt, hétfőn kell átadnia megbízott utódjának.

Kirúgása abszurd körülményeiről beszélt a Nol-nak a tatabányai kórház leváltott igazgatója, Kovács József. Mint mondta, szabadságról utazott hazafelé, amikor mobiltelefonon felhívták és közölték vele: Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter indoklás nélkül felmond neki. A Munka törvénykönyve szerinti jogok megilletik, tehát háromhavi jövedelmét megkapja. Aznap este volt a rendes évi kórházbál is, ahol a leváltott főigazgató megosztotta a kollégákkal a délelőtti telefonbeszélgetés történetét, és elköszönt a kollektívától.

Kovács József "abszurd drámának" tartja kirúgása körülményeit. Azóta kiderült, hétfőn, egyetlen nap alatt kell átadnia utódjának, Lőke János pszcichiáter főorvosnak a kórház ügyeit. Lőke csak néhány hétre, a március 18-án záruló kórház-igazgatói pályázat lezárásáig látja el az igazgatói teendőket.

Ez egyébként a harmadik igazgatói pályázat, amelyet meghirdettek a Szent Borbála kórház vezetői posztjára. A két első páláyzat eredménytelen lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni

Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni