szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Helyreigazítást kért az Átlátszó.hu-tól, és pert helyezett kilátásba Kálomista Gábor a portál hétfői cikkével kapcsolatban, amelyben a producer pályájáról, politikai kapcsolatairól írtak. Egy összeférhetetlenséggel kapcsolatos többszöri kérdésre Kálomista végül azt válaszolta a lap munkatársának, hogy “magát is most megfojthatnám, és a bíróság majd elítél, de nincs kedvem magát megfojtani. Van egy csomó bíró ismerősöm”. A producer szerint ő ilyet nem mondott, az Átlátszó.hu viszont hangfelvétellel bizonyítja, hogy igen, és nem kérnek tőle bocsánatot.

A portál hétfői cikke szerint Kálomista Gábort 2010-ben önkormányzati képviselővé választották Révfülöpön, ahol a turisztikai bizottság tagja. A szerző felvetette, mi történik akkor, ha az önkormányzat úgy dönt, megpróbál fesztiválpénzt szerezni a Nemzeti Kulturális Alaptól. Kálomista az NKA egyik szakkollégiumának vezetője is.

A producer szerint összeférhetetlenségről nem érdemes beszélni, mert az önkormányzattal az általa vezetett szakkollégiumhoz nem pályázik. A felvetésre, hogy az elméleti lehetőség akkor is fennáll, Kálomista úgy érvelt, hogy “magát is most megfojthatnám, és a bíróság majd elítél, de nincs kedvem magát megfojtani. Van egy csomó bíró ismerősöm” – tette hozzá.

Kálomista Gábor a cikk megjelenése után helyreigazítási kérelmet küldött az Átlátszó.hu-nak. Polgári pert és büntetőfeljelentést is kilátásba helyezett, mert szerinte olyat idéztek tőle, amit ő nem mondott. „Önmagában alkalmas a jó hírnév megsértésére az, hogy azt állítják, én fenyegetőleg azzal lépek fel, hogy a cikk szerzőjét megfojtanám, de még jobban csorbítja a becsületemet az, hogy az el nem hangzott mondat idézésével is azt sugallják, hogy tekintve, hogy sok bíró ismerősöm van, ha meg is tenném, nem kerülnék bajba. Már önmagában az sem igaz, hogy sok bíró ismerősöm lenne, nem hogy az, hogy én ezzel valaha vissza kívánnék élni!” – olvasható Kálomista helyreigazítási kérelmében.

A portál jelezte: a helyreigazítási kérelemnek nem tudnak eleget tenni, állnak az esetleges polgári per vagy büntetőfeljelentés elé, mert az interjúalany hozzájárulásával készült hangfelvétel bizonyítja, hogy az idézett mondatok elhangzottak az interjúban, és pontosan a szerzőjük által idézett kontextusban.

Az oldalon a hangfelvételt is közzétették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem akarnék meghalni még - Megrázó riportban mutatják be a dunaszerdahelyi kórházat

Nem akarnék meghalni még - Megrázó riportban mutatják be a dunaszerdahelyi kórházat

Sokaknál nem megy a Facebook Messenger [frissítve]

Sokaknál nem megy a Facebook Messenger [frissítve]

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell

Rácz Zsófia: Nem kell olyan munkákat végeznem, amihez komoly szakmai végzettség kell