szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Életének 108. évében elhunyt Bula Mihály, aki családjának tudomása szerint az egyik legidősebb ember volt Magyarországon.

A magyarországi korrekorderek legszűkebb élmezőnyébe tartozó férfi csütörtök reggel hunyt el a Komárom-Esztergom megyei Tát idősotthonában, ahova 105 éves korában költözött. 

Egyik unokája, Eiterné Géczy Beatrix pénteken elmondta, Bula Mihály 105 éves koráig kerékpározott, és azért nem költözött be korábban az idősek otthonába, mert – mint bizonygatta – amíg biciklizni tud, addig képes ellátni magát. A matuzsálem 1905. december 1-jén született az ugyancsak Komárom-Esztergom megyei Bajnán. Felesége 1986-os halála óta élt egyedül. Két lányától három unokája, tőlük pedig négy dédunokája született. 

Asztalosként dolgozott, és egészen idős koráig aktív maradt. Az unoka elmondása szerint "józan, bölcs életet élt, sportolt, futballozott, edzősködött". A hosszú élet titkát a "tiszta élet, tiszta lélek" mottóban fogalmazta meg. 

Mivel Magyarországon nincs hivatalos nyilvántartás a korrekorderekről, nem lehet tudni pontosan, hogy Bula Mihály hányadik volt a legöregebb magyarok sorában. Január 29-én a 109 éves győri Gallai Rezső személyében ünnepelték Magyarország legidősebb férfi állampolgárát. 

Magyarország legidősebb embereként 2012. április 27-én az akkor 110 éves törökbálinti Kudász Jánosné Guba Ilonát köszöntötte Kövér László, az államfői jogkört átmenetileg gyakorló házelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Harmincöt kiló marihuánával a kocsijában bukott le egy férfi Kőbányán

Videó: Harmincöt kiló marihuánával a kocsijában bukott le egy férfi Kőbányán

Elhunyt Pécsi Ildikó

Elhunyt Pécsi Ildikó

Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra

Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra