szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már több mint kétezer értelmiségi, szimpatizáns és egyesület csatalakozott a Szellemi Honvédelemhez, azaz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiáltványához, amelyben elítélik, és nem tűrik szó nélkül, hogy bárki is gyalázza Magyarországot és a magyar kormányt.

Csizmadia László
©

A PolgárPortál.hu Csizmadia Lászlóra, a CÖF alapítójára hivatkozva azt írja, hogy a "Szellemi Honvédelem" napi munkájában több mint ezren akarnak aktívan részt venni, ami azt jelenti, hogy együttes erővel azonnal reagálni tudnak a támadásokra.

"Gyakorlatilag felállt egy civil honvédő hadsereg, mozgalom, s a jövőben egyetlen gyalázatos, lejárató megjelenést, megnyilvánulást sem hagyunk szó nélkül. Itt az ideje, hogy a külföldi sajtó is megtudja az igazságot Magyarországról és a magyar kormányról, a reagálásainkat határainkon túl is megjelentetjük” – mondta Csizmadia László. Azt mondta, a Békemenet mellett így már a Szellemi Honvédelem is egy erős, határozott civil etikai megmozdulás, amely kulturáltan, a tények mentén munkálkodik.

A Civil Összefogás Fórum a kiáltványát arra válaszul adta ki, hogy korábban ötven osztrák és német értelmiségi, filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő tiltakozott egy kiáltványban Magyarország jobbratolódása ellen. A Szellemi Honvédelem című CÖF-ös kiáltványban  az aláírók azt követelik, hogy a nyugati aláírók kérjenek bocsánatot Magyarországtól.

A CÖF kiáltványát többek között aláírta Fricz Tamás politológus, valamint Bíró Zoltán egykori MDF-es politikus is, aki a hvg.hu információi szerint a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet vezetője lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!