szerző:
hvg.hu

Már több mint kétezer értelmiségi, szimpatizáns és egyesület csatalakozott a Szellemi Honvédelemhez, azaz a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiáltványához, amelyben elítélik, és nem tűrik szó nélkül, hogy bárki is gyalázza Magyarországot és a magyar kormányt.

Csizmadia László
©

A PolgárPortál.hu Csizmadia Lászlóra, a CÖF alapítójára hivatkozva azt írja, hogy a "Szellemi Honvédelem" napi munkájában több mint ezren akarnak aktívan részt venni, ami azt jelenti, hogy együttes erővel azonnal reagálni tudnak a támadásokra.

"Gyakorlatilag felállt egy civil honvédő hadsereg, mozgalom, s a jövőben egyetlen gyalázatos, lejárató megjelenést, megnyilvánulást sem hagyunk szó nélkül. Itt az ideje, hogy a külföldi sajtó is megtudja az igazságot Magyarországról és a magyar kormányról, a reagálásainkat határainkon túl is megjelentetjük” – mondta Csizmadia László. Azt mondta, a Békemenet mellett így már a Szellemi Honvédelem is egy erős, határozott civil etikai megmozdulás, amely kulturáltan, a tények mentén munkálkodik.

A Civil Összefogás Fórum a kiáltványát arra válaszul adta ki, hogy korábban ötven osztrák és német értelmiségi, filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész és költő tiltakozott egy kiáltványban Magyarország jobbratolódása ellen. A Szellemi Honvédelem című CÖF-ös kiáltványban  az aláírók azt követelik, hogy a nyugati aláírók kérjenek bocsánatot Magyarországtól.

A CÖF kiáltványát többek között aláírta Fricz Tamás politológus, valamint Bíró Zoltán egykori MDF-es politikus is, aki a hvg.hu információi szerint a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet vezetője lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!