szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megjelent a Hivatalos Értesítőben szerdán a Fidesz tavalyi mérlegbeszámolója: eszerint a párt 2012-es bevétele és kiadása csaknem megegyezik, mintegy 1 milliárd 294 millió forint volt a párt bevétele, míg a kiadása 1 milliárd 209 millió forint.

A beszámoló szerint tagdíjakból mintegy 150 millió forint bevétele volt a Fidesznek, állami költségvetésből származó támogatása 1 milliárd 55 millió forint, míg az egyéb hozzájárulásokból, adományokból 56 millió folyt be a párthoz.

Érkezett adomány például a Fény Utcai Piac Kft.-től, a Palota Holding Zrt.-től, a Patent Holding Kft.-től, a XIII., a XIX., a XVIII. kerületi polgármesteri hivataloktól, Belváros-Lipótváros önkormányzatától is.

A magánszemély befizetők között van például Jelen Tamás 1 millió 540 ezer forinttal, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő 1 millió forinttal, Járóka Lívia EP-képviselő pedig 823 ezer forintot fizetett be. Egyéb bevétele a Fidesznek 33 millió forint volt.

A kiadások között szerepeltetik a 218 millió forintos működési kiadásokat, a 24 milliós eszközbeszerzést, a politikai tevékenységre fordított mintegy 52,5 millió forintot, valamint 913 millió forintnyi egyéb kiadást.

©

A Kereszténydemokrata Néppárt bevétele tavaly 261 millió forint volt, amelyből 232 millió forintot költött el. Magánszemélyek az összesítés szerint 8,5 millió forintot fizettek a pártnak, a KDNP kiadásai között feltűntetik a 135 millió forintos működési kiadásokat, a 26 milliós eszközbeszerzést, a politikai tevékenységre fordított mintegy 45 millió forintot, valamint 24 millió forintnyi egyéb kiadást is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van

Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek