szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelentősebb károk nélkül tetőzött a Duna Dunaföldvárnál hétfőn este - közölte Horváth Zsolt (független) polgármester az MTI-vel.

Nem sokkal 19 óra után 721 cm-es volt a Duna Dunaföldvárnál, a vízügyi előrejelzések szerint elkezdődik az apadás - mondta el a polgármester, hozzátéve, hogy ez az érték az eddigi legnagyobb vízállást 18 centiméterrel haladta meg.

Annak a nagyjából két kilométeres szakasznak a legnagyobb részén, ahol ideiglenes védművet építettek 22 ezer homokzsák felhasználásával, nem érte el a víz a zsákokat. Kivétel a csónak- és jachtkikötő, amelynek udvarát részben víz borítja, számolt be a helyzetről polgármester.

Dunaföldváron már szombat délutánra elkészült a nyúlgát főként önkéntesek segítségével. Azóta csak kisebb megerősítésekre, buzgárok miatti védekezésre volt szükség.

Éjszakánként önkéntes tűzoltók járőröznek a Duna-parton, amelynek érintett szakasza szombat óta le van zárva a járművek előtt. Szintén június 8-án, 660 centiméteres vízállásnál zárták be az ugyanitt működő strandot és gyógyfürdőt, mert a medencék lecsapolását nem tudják megoldani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még a Matchbox is teljesen zöld lesz 2030-ra

Még a Matchbox is teljesen zöld lesz 2030-ra

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Államtitkár: Akik nem tudnak a versenyszférában dolgozni, mehetnek közmunkásnak is

Hogyan segíthet a mellrák felismerésében egy algoritmus?

Hogyan segíthet a mellrák felismerésében egy algoritmus?