szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Csurgón szolgáló zászlós 2009 és 2011 között 21 hamis rendőri jelentést készített, amelyekben az állt, hogy az általa kihallgatott személyek nem tudnak semmit a kérdéses bűnesetről.

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy rendőr ellen - adta hírül a Sonline Somogy megyei hírportál.

A Csurgón szolgáló zászlós 2009 és 2011 között 21 hamis rendőri jelentést készített, amelyekben az állt, hogy az általa kihallgatott személyek nem tudnak semmit a kérdéses bűnesetről. Mindezt azért, hogy érdemi nyomozati munkának tüntesse fel a semmittevést. A rendőr ugyanis 12 olyan ügyön dolgoztt, amelyekben nem sikerült megtalálni a tettest.

A nyomozó ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a rendőrre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!