szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kövér László házelnök a Jobbik parlamenti akciózásáról és ennek kapcsán a baloldali ellenzék magatartásáról nyilatkozott a Magyar Hírlapnak. Az MSZP erre reagált.

Kövér László ma újra bebizonyította, hogy alkalmatlan az ország egyik legfőbb közjogi méltóságának szerepére. Egy napilapban adott interjújában olyan kijelentéseket tett, amely nem csak a demokrácia iránti elkötelezettségét, de tiszta elmeállapotát is megkérdőjelezi - írta hétfőn közleményben az MSZP.
 
A sors furcsa fintora, hogy az interjúban éppen Kövér László fordul szembe a Jobbikkal. Bár a házelnök korábban az MSZMP Központi Bizottságának kutatóintézetében dolgozott, a kormánypárti képviselők közül mégis ő áll a legközelebb a radikális, szélsőjobboldali eszméket valló, nyíltan antiszemita párthoz - folytatódott a közlemény.
 
Kövér, aki néhány éve a politikai ellenfeleinek címzett köteles beszéddel hívta fel magára a figyelmet, nemrég aktívan működött közre a nyilas parlament egyik tagjának újratemetésében. Zavaros gondolataival most megpróbálja a hozzá legközelebbi eszméket és elveket valló Jobbik tetteiért is a baloldalt felelőssé tenni. Kijelentései régen túl vannak nem csak a józan ész, de a szalonképesség határán is - olvasható a szocialisták közleményében.
 
Javasoljuk neki, hogy használja ki a parlamenti szünetet, és próbáljon rendet tenni kusza gondolataiban, teremtsen valamiféle harmóniát kommunista múltja és szélsőjobboldali jelene között, s ha ez önerőből nem megy, forduljon orvoshoz! - írták a szocialisták Kövér Lászlónak.
 
"Neobolsevik rohamosztag" és sunyi MSZP-sek

A Magyar Hírlapban hétfőn megjelent nyilatkozatban a házelnök azt mondta: a Jobbik a pulpitusfoglalással, azzal, hogy újabb és újabb határokat lép át immár a verbális erőszakon túl tettlegességnek is minősülő viselkedésével, a parlamentarizmust támadta meg. Kövér úgy vélte: az MSZP viselkedett a "legsunyibban" a politikai szereplők közül a földtörvény elfogadásánál, mert ugyan nem zárkózott fel Vona Gáborék mögé, de "kaján mosollyal élvezte az előadást".

Az MSZP és "Bajnai volt LMP-sekből verbuvált neobolsevik kis rohamosztaga" rögtön csatlakozott a Jobbik eljárásjogi érveihez - jegyezte meg Kövér László, hozzátéve: a Jobbik, az MSZP és a liberálisok egy húron pendülnek, ami a jogállamról alkotott felfogásukat és politikai erkölcseiket illeti - fogalmazott Kövér László.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!