szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Nem egyszer, hanem háromszor ült le tárgyalni Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter Dietmar Clodóval a kilencvenes évek második felében – állítja az egykori „bombagyáros” a HVG legfrissebb számában megjelenő interjúban.

A jelenleg moszkvai központú biztonsági cégét irányító Clodo németországi otthonában adott interjút a HVG-nek, amelyből egyebek mellett az is kiderül, miért nem tartja sportszerűnek Pintérék akkori üzleti ajánlatát, s miért gondolja, hogy a megbeszélések idején magánvállalkozóként szereplő volt rendőr-főkapitánynak, későbbi miniszternek nem voltak kétségei, kicsoda Dietmar Clodo.

Beszél kalandos múltjáról: a keletnémet Stasihoz, az afgán mudzsahedinekhez fűződő kapcsolatáról és arról is, kinek kellett átadnia Budapesten a Szemjon Mogiljevics németmárka-milliójával kitömött aktatáskát.

Az összeállítást az e heti HVG Dosszié rovatában olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Logikus volna: ilyen lehetne az széthajtható iPhone

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Lélegzetelálló fotót küldött haza a Perseverance a Marsról

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina

Premier: Víg Mihály legendás dalát dolgozta fel Pátkai Rozina