szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése abban az eljárásban, amelyet Szabó Sándor, a Szombathelyi Városi Bíróság elnöke ellen indítottak egy éve - közölte Futó Barnabás ügyvéd.

Az ügyvéd elmondta, megkapták a Központi Nyomozó Főügyészség határozatát, amely szerint "a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény".

Futó Barnabás tájékoztatása szerint védence ellen bizalmas minősítésű adattal való visszaélés volt a gyanúsítás. Szabó Sándort azzal gyanúsították, hogy egy telefonbeszélgetés alatt tudtára adta feleségének, hogy lehallgatják őket. Mivel egy üggyel kapcsolatban valóban elrendeltek titkos információszerzést, az ügyészség úgy vélte, hogy a bíró egy ismeretlen személytől szerzett tudomást a lehallgatás tényéről, amely titkos minősítésű adat.

Az ügyvéd közlése szerint védencét többször kihallgatták, és mindig tagadta a bűncselekmény elkövetését. Szabó Sándor azt vallotta, nem tudott a lehallgatásról, a telefonbeszélgetéskor csupán általánosságban beszélt a lehallgatás lehetőségéről. "A nyomozás is ezt állapította meg, így kérésünkre megszüntették az eljárást" - tette hozzá Futó Barnabás.

2012. november 8-án adta hírül a HVG, hogy mentelmi jogának felfüggesztése után büntetőeljárás indult Szabó Sándor ellen, és a Központi Nyomozó Főügyészség még hetekkel korábban gyanúsítottként hallgatta ki. Futó Barnabás akkor annyit közölt, hogy bírói tevékenységével, munkakörével nem összefüggő vétséggel gyanúsítják a Szombathelyi Városi Bíróság - jelenleg Szombathelyi Járásbíróság - elnökét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Angelina Jolie bocsátotta árverésre, több mint nyolcmillió fontért kelt el Winston Churchill egy festménye

Angelina Jolie bocsátotta árverésre, több mint nyolcmillió fontért kelt el Winston Churchill egy festménye

Elmarasztalta Magyarországot a menekülők éheztetése és fogva tartása miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága

Elmarasztalta Magyarországot a menekülők éheztetése és fogva tartása miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást

A NAV akár el is engedheti a tb-tartozást