szerző:
hvg.hu

Szanyi Tibor közleményben kifogásolja, hogy a Fidesz máris elkezdte a kampányt. Szerinte közpénzből népszerűsíti magát a kormánypárt.

A Fidesz közpénzek bevonásával ipari méretekben kampányol – írta Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője. Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le a közpénzből folytatott pártkampányt, amely kormányzatinak álcázott narancsos hirdetések özönében és állami szolgálati autókkal való féktelen furikázásokban ölt teste – írta keddi közleményében.

A napilapokat, hírportálokat és köztereket ellepték a kormány hazugságait harsogó reklámok, miközben az Orbán-kormány miniszterei és államtitkárai fideszes rendezvények tömkelegét látogatják az adófizetők pénzéből vásárolt üzemanyagból, szolgálati kocsikkal, hajbókoló állami sofőrökkel – folytatta.

Emlékezetes, Áder János köztársaság nélküli államfő épp egy hónapja intette "bölcs önmérsékletre" a pártokat, hogy a kampányaikat a majdan meghirdetendő kampányidőszakra összpontosítsák. Kétségtelen, Áder csak a pártokat feddte meg, a közpénzekből és munkaidőben pártkampányoló kormányról nem szólt – állt a közleményben.

Ezért az MSZP felkéri Áder Jánost, hogy tegyen rendet az elvtársai sorában, feltéve, hogy komolyan gondolta az egy hónappal ezelőtti szavait. Ezek ugyanis így szóltak: "Most még adott a lehetőség, hogy a hátralévő fél év bölcs és előrelátó munkával hasznosuljon a közösség javára." Az elmúlt egy hónapban az Orbán-kormány azonban szinte semmi mással nem foglalkozott, mint a politikai ellenfeleinek ócsárolásával, valamint ennek árnyékában a nyakló nélküli harácsolással, majd megállapította, hogy Magyarország jobban teljesít – nekik! – írta Szanyi Tibor.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy a hátralévő fél évben immár semmi olyan intézkedést ne hozzon, amely átnyúlik utódja ciklusára, leszámítva az ország folyamatos működését valamennyire lehetővé tevő rutintevékenységet. Ehhez semmilyen hirdetésre, avagy üzemanyag-pocsékolásra nincs szükség, a miniszterek és államtitkárok inkább töltsék az idejüket az irodáikban! Az államfőt pedig felszólítjuk, hogy önmérsékletet célzó kívánságait az általa kinevezettekre érvényesítse – zárta közleményét Szanyi.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ön vitte el a négymilliárdos lottónyereményt? Pár tipp, mire költheti

Ön vitte el a négymilliárdos lottónyereményt? Pár tipp, mire költheti

Változékony idő várható

Változékony idő várható

Lovász László: Sajnos voltak kutatók, akik elmentek

Lovász László: Sajnos voltak kutatók, akik elmentek

Mbappé elmondta, hol tervezi a folytatást

Mbappé elmondta, hol tervezi a folytatást

Széllel, esővel folytatódik a lehűlés

Széllel, esővel folytatódik a lehűlés

A világ egyik legnagyobb autógyártójánál a csúcsvezetők többsége nő

A világ egyik legnagyobb autógyártójánál a csúcsvezetők többsége nő