szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidelitas szerint az Együtt 2014 pár napja olyan online alkalmazást tett közzé, amelyben autók gázolnak el romákat a forgalmas úton, és amely kollektív módon megvesztegethetőnek bélyegzi a magyarországi cigányságot. Nem értik, az Amnesty miért "lapult" az ügyben.

A Fidesz ifjúsági társszervezete arra kéri az Amnesty International (AI) jogvédő szervezetet, hogy azonnal lépjen fel az Együtt-PM szövetséget vezető "Bajnai Gordon gyűlöletkeltő internetes játéka" ellen.

A Fidelitas országos elnöksége közleményében azt írta, hogy az Együtt 2014 pár napja olyan online alkalmazást tett közzé, amelyben autók gázolnak el romákat a forgalmas úton, és amely kollektív módon megvesztegethetőnek bélyegzi a magyarországi cigányságot.

A Fidesz ifjúsági társszervezete nem érti, hogy "a szabadságjogokra máskor hiperérzékeny" AI budapesti szervezete miért "lapult" eddig. "Csak remélni tudjuk, hogy sokat hangoztatott elveiket nem írják felül a napi pártpolitikai szempontok. A Bajnai-játék ügyében való további hallgatásuk ennek bizonyítéka lenne" - fogalmazott a Fidelitas-elnökség.

Az Együtt-PM pénteken - miután Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő is "nyíltan rasszista, cigánygyűlölő játékról" írt kommünikéjében - azt közölte: az internetes játékban fideszes aktivistával kell átkísérni egy választót egy forgalmas úton a szavazóurnához. A játékban sehol nincs szó romákról - hangsúlyozták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Elveszett illúziók

Hamvay Péter: Elveszett illúziók

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Justin Trudeau kimondta, "a Covid-járvány egy óriási nagy szívás"

Justin Trudeau kimondta, "a Covid-járvány egy óriási nagy szívás"