szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP szóvivője szerint ha valakinek a párt gazdálkodásával kapcsolatos szabálytalanságról van tudomása, annak feljelentést kell tennie, a szocialisták viszont nem rendelkeznek ilyen információval.

Török Zsolt pénteken azután válaszolt újságírói kérdésekre, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója felszólította Mesterházy Attila MSZP-elnököt, haladéktalanul tegyen feljelentést pártja "korábbi piszkos pénzügyeivel kapcsolatban". Kocsis Máté pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: Gyurcsány Ferenc korábbi szocialista pártelnök-miniszterelnök szavaiból az derül ki, hogy az MSZP "egy törvénytelen pártkasszával is rendelkezett".

A jelenleg a Demokratikus Koalíció (DK) elnökeként politizáló Gyurcsány Ferenc a napokban egy pódiumbeszélgetésen az MSZP finanszírozására utalva azt mondta: "én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk".

Török Zsolt MSZP-szóvivő azt mondta: a szocialisták birtokában nincs olyan információ, amely miatt feljelentést kellene tenniük. Ha Kocsis Máté tud ilyenről, kötelessége a hatóságokhoz fordulni - jegyezte meg.

A szóvivő ugyanakkor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója a bajai választási csalásról, a szombathelyi drogügyről és a zuglói korrupcióra utaló hangfelvételről akarja elterelni a figyelmet.

Török Zsolt arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc új, pénteken ismertetett pártfinanszírozási javaslata arra az indítványra emlékeztet, amelyet még a szocialista kormányzás alatt nyújtott be e tárgyban Puch László és Tóbiás József.

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc azt mondta, a két nagy párt 2006-ban a megengedett többszörösét, egyenként legalább hárommilliárd forintot költött kampányra, Török Zsolt úgy felelt: akkoriban Gyurcsány Ferenc volt az MSZP elnöke. Ha bármilyen, törvénysértésre utaló információja van, akár saját maga ellen, tegyen feljelentést - tette hozzá.

Egyúttal idézte az Állami Számvevőszék közleményét, amely szerint az MSZP 2009-ben és 2010-ben kizárólag a párttörvényben engedélyezett módon gazdálkodott, meg nem engedett forrásból nem fogadott el hozzájárulást. Jelezte azt is, hogy Mesterházy Attila 2010-ben vette át a párt vezetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben

Az abortusztörvény miatt támadták a lengyel kormányt az EP-ben

Csak most derült ki, hogy a Perseverance-nek “tetoválása” is van, nem akármit ábrázol

Csak most derült ki, hogy a Perseverance-nek “tetoválása” is van, nem akármit ábrázol

„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”

„Az érdekelt, hogy a Stasi-ügynök fejében legyünk”