szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kőrös Gusztáv szerint az oktatófilmet egy MSZP-s politikus rendelte, és eredeti rendeltetése szerint borsodi romák előtt mutatták volna be. Az MSZP és a párt elnöke tagadják az elhangzottakat, és perre viszik az ügyet.

Megszólalt hétfőn Kőrös Gusztáv, a bajai választási csalásról szóló oktatófilm készítője - adta hírül az ATV-ben elhangzott beszélgetés alapján a 444.

Mint a Demokratikus Koalícióból kirúgott politikus elmondta, a filmet az MSZP-sporttagozat tagja, Király György megbízásából készítették. Király a film készítője szerint megbízható embernek tűnt, és a felkérés szerint a filmet borsodi romák előtt mutatták volna be, hogy ne hagyják magukat befolyásolni. A cél indokolt volt, hiszen a romák mindig is ki voltak téve ennek a veszélynek. A filmben ismert neveket kellett szerepeltetni, ezért hangzott el például a bajai polgármester, Zsigó Róbert neve - mondta Kőrös Gusztáv.

Kőrös a felvételt mobiltelefonnal készítette, ezt a memóriakártyáról DVD-re írta, és így adta át Károlyi Attilának, az MSZP Fejér megyei sporttagozati elnökének. Károlyi aztán Király Györggyel együtt bevitte azt az MSZP-székházba, legalábbis így tudja Kőrös Gusztáv. Mindez két nappal azelőtt történt, hogy a hvg.hu nyilvánosságra hozta a videót.

Kőrös szerint állításait mobiltelefonos cellainformációk és a térfigyelő kamerák felvételei is bizonyítják.

Kőrös úgy fogalmazott: "aljas, mocskos, gerinctelen módon csőbe húzott minket az MSZP", ráadásul magát is hasba szúrta. A felvétel szereplői most fel vannak háborodva, mert szó sem volt arról, hogy a széles nyilvánosság előtt szerepelni fognak.

Az MSZP a fentiekre rövid közleményben reagált. Mint írták, a bajai videó készítésében közreműködő volt DK-tag súlyosan valótlan kijelentéseket tett, ezért az MSZP és Mesterházy Attila, a párt elnöke rágalmazásért és becsületsértésért jogi lépéseket tesz. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Doku360: A gyerekek is tudták, az iskolában mit mondhatnak

Már készül a Nyirő József-film

Már készül a Nyirő József-film

Hiába a tiltakozás, szálloda épül a Bem téren

Hiába a tiltakozás, szálloda épül a Bem téren