szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eredménytelennek nyilvánította a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Lepsény és Szántód-Kőröshegy közti vasúti vonalszakasz felújítására kiírt nyílt közbeszerzést, mivel csak érvénytelen ajánlatok érkeztek, egyúttal új kiírást jelentetett meg - mindkét dokumentum a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A munka része a pálya, a vasúti műtárgyak és a felsővezeték felújítása, továbbá utak és külön szintű közúti-vasúti kereszteződések építése, illetve a biztosítóberendezések kiépítése is.

A tenderre két ajánlat érkezett. Az egyiket a Déli Part 2013 Konzorcium adta be, amelynek tagjai a SWIETELSKY Vasúttechnika Kft., a KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. valamint a STRABAG Vasútépítő Kft. A másik pályázó csoport a VSA Konzorcium volt. Ennek tagjai a Vasútépítők Pályatervező, Kivitelező és Iparvágányfenntartó Kft., a cseh SUBTERRA a.s., valamint az A-Híd Építő Zrt.

Az ugyanerre a feladatra megjelent új nyílt közbeszerzési kiírás becsült értéke 27,1 milliárd forint. Az ajánlatok beadási határideje január 30.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője az MTI kérdésére elmondta, hogy a nem megfelelő hiánypótlások miatt lett eredménytelen az első közbeszerzés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg

Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg

Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába

Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban