szerző:
hvg.hu

Egy 14 éves kislányt csábított el az Üdvhadsereg gyöngyösi vezető lelkésze – közölte a heol.hu Heves megyei híroldal.

A szerelmi viszony 2013 nyarán kezdődött a 43 éves, ötgyermekes lelkipásztor és a lány között, a lány szülei később feljelentést tettek, a lelkészt időközben az Üdvhadsereg kizárta soraiból – idézte a heol.hu a pestisracok.hu beszámolóját.

Az Üdvhadsereg Szabadegyház újságírói megkeresésre közleményt adott ki. Ebben azt írták, szigorúan elhatárolódnak a történtektől, elfogadhatatlannak, méltánytalannak, súlyos emberi és erkölcsi vétségnek tartják a volt lelkész által elkövetett cselekményeket. Hozzátették, amint tudomást szereztek az ügyről, azonnali hatállyal megszüntették a gyöngyösi lelkész munkaviszonyát, a szükséges jogi intézkedéseket megtették.

Vámos Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a heol.hu szerint azt mondta, jelenleg szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást az ügyben a Gyöngyösi Rendőrkapitányság.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!