szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Horváth László ünnepelte a születésnapját a Nemzeti Galéria termeiben, több száz meghívott vendég társaságában szombat este. Az esemény alatt tűzijátékot is rendeztek, ez okozott akkora hangzavart, amit Budapest távoli részein is hallottak a lakók – írja az Ittlakunk.hu.

Mint arról az Index beszámolt: többen jelezték Óbudáról, hogy rejtélyes, szokatlan dörgéseket hallottak este tíz óra környékén. Valaki szerint tűzijáték-, vagy égdörgés-szerű hangok voltak, de ugyanúgy hallották a Hármashatár-hegyről, Pomázról, Rákospalotáról, az Örs vezér térről vagy a Normafáról is. A Fővárosi Katasztfrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Kisdi Máté szerint este tíz óra előtt egy előre bejelentett tűzijátékot tartottak a Budai Várban, és ez járt a szokásosnál nagyobb hangerővel. Kisdi Máté szerint a dél, dél-keleti szél messzire elvitte a hangot, de szerinte az ügynek nincs semmi furcsasága, semmilyen légköri jelenség nem történt.

Az Ittlakunk.hu kinyomozta: Horváth László az 50. születésnapját ünnepelte, az interneten felllelhető életrajza szerint 1964. februárjában született Budapesten. Repülőgép-műszerészi tanulmányai után a nyolcvanas években a moszkvai Határőrtiszti Főiskola hallgatója volt, a rendszerváltás előtt a Belügyminisztériumnál dolgozott. 2006-ban PhD fokozatát már egy közepesen menő üzleti iskolában szerezte.

A rendszerváltáskor és utána cégeket alapított és vezetett, az első Fidesz-kormány alatt az MFB igazgatóságában szolgált, benne volt a Phylaxia Pharma felügyelőbizottságában, a Chemimontázs Kft.-nél volt ügyvezető és az igazgatóság elnöke. Az általa alapított és tulajdonában lévő L. A. C. Holding több mint százféle dologgal foglalkozik, de "mindenekelőtt pénzt gyárt" – ahogy Horváth egy interjúban fogalmazott. A siker két legfontosabb kritériuma szerinte: "állj mindig készenlétben és ismerd föl a szerencsédet!" – idézi az életrajzot a portál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

Nagyon drágulnak a használt autók, 3,7 millió forint ma az átlagár

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye

Húzódik a rasszista kijelentései miatt bepanaszolt szegedi professzor ügye