szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szóvivője szerint vannak olyan esetek, amikor nem lehet az oktatási intézményekben minden áron erőltetni az integrációt, sőt, bizonyos gyerekeket a családi háttér alapján javítóintézetbe küldenének.

Dúró Dóra, a párt szóvivője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, azt javasolják, hogy egy szakértői bizottság döntése alapján azokat a gyermekeket, akik nem tudnak beilleszkedni a normál osztályba, vagy tiszteletben tartani társaik és a pedagógusok jogait, javítóintézetekben kellene nevelni.

Emellett, ha a családi háttér olyan, hogy az a gyermeket a "bűnözésre ösztönzi", akkor a Jobbik szerint a bentlakásos iskola lenne a megoldás - mondta Dúró Dóra, hozzátéve, a Jobbik ezeknek a gyerekeknek börtönlátogatást is szervezne, hogy bemutassa számukra az "elkerülendő jövőképet". Mindez hozzájárulhatna ahhoz, hogy az országban csökkenjen az iskolai erőszak - vélekedett a szóvivő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!