szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen tizenhat év fegyházbüntetést rótt ki a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla is arra a celldömölki férfira, aki tavaly halálra késelte édesanyját.

A 44 éves vádlott ivott, és emiatt gyakran veszekedett édesanyjával. Tavaly január 18-án a nő pénzt adott a fiának, hogy kifizethesse tartozásait.

A férfi ezután felhajtott öt-hat üveg sört egy italboltban, majd amikor hazatért, az anyja felelősségre vonta. Erre egy késsel többször mellkason és hátba szúrta, a nő belehalt sérüléseibe. A vádlott a történtek után a közeli borozóba ment.

Korábban az elsőfokú bíróság különös kegyetlenséggel elkövetetett emberölés bűntette miatt 16 év fegyházra ítélte a férfit. A védő a minősítés megváltoztatásáért, valamint a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, és kiemelte: a különös kegyetlenség, mint minősítő körülmény a szakértői megállapításokból is kiderül. A védelem hivatkozásában szereplő erős felindulásban elkövetett emberölés nem fogadható el. Az elsőfokú ítélet így jogerőre emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!