szerző:
Stemler Miklós
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sajátos hangvételű nyílt levelet intézett a harkányi polgárokhoz régi-új képviselőjük, Tiffán Zsolt, aki egyrészt harcot hirdet a fürdőváros „idegen lelkű” független polgármestere ellen, másrészt elbüszkélkedik vele, hogy a Fidesz városi elnökének, korábbi polgármesterjelöltjének a „Miniszterelnökségen” szerzett munkát. Imri Sándor polgármester szerint Tiffán hűbérbirtokának tekinti választókerületét.

„Tisztelt Harkányi Polgárok! Hálásan köszönöm azt a megtisztelő bizalmat, amellyel kiálltak a jobboldali értékek mellett. Mindazok után, ami az elmúlt négy évben történt a városban, még nagyobb az értéke az Önök döntésének! Igen!! Harkány a jobboldal Bástyája!” – így indul Tiffán Zsolt fideszes képviselő harkányiakhoz intézett levele, amely pillanatok múlva a helyi független polgármester vad ócsárlásába csap át. A fideszes politikus olyan kulisszatitkokat is megoszt a gyanútlan választókkal, hogy hogyan működik a Fidesz káderpolitikája.

A nemzeti oldal híveinek mindig jut munka

Ahogy arról a hvg.hu is beszámolt, Harkányt az elmúlt négy év során kétszer is elbukta a Fidesz, pedig az egykor szebb napokat látott fürdőváros egészen 2010 őszéig a jobboldal stabil bástyája volt. Ekkorra azonban Harkány olyan nagy bajba került egy 1,65 milliárd forintnyi értékű, svájcifrank-alapú kötvény kibocsátása miatt, hogy a népharag elhajtotta a várost három cikluson át vezető fideszes Bédy Istvánt, aki egy addig ismeretlen független jelölttel, Imri Sándorral szemben szenvedett megalázó vereséget.

Imri győzelme már akkor is szálka volt a pár kivétellel az egész országban taroló Fidesz szemében, 2013 elején pedig a kormánypárt, illetve személyesen a megyei elnök, Tiffán Zsolt nagy erőket mozgósított az időközi önkormányzati választáson, hogy visszaszerezzék a települést. A siker érdekében a pártvezető megítélése szerint elégtelen munkát végző harkányi Fidesz-szervezetet is feloszlatták és újraalakították, eredménytelenül, hiszen Imri Sándor Baksai Tamást, az új alapszervezet elnökét is legyőzte.

Tiffán Zsolt vigyázzban áll
©

Nem sikerült!

Szerencsére a Fidesz tagjainak és híveinek nem kell félniük, hiszen ahogy Tiffán Zsolt írja, a „nemzeti oldal elkötelezett hívei” közül, „mindenkinek, akit (Imri Sándor - szerk.) kirúgott, új munkahelyet szereztünk!”. A legjobban ezek közül a volt polgármesterjelölt járt, hiszen „A turisztika sikerének érdekében Baksai Tamás Urat a Miniszterelnökség kötelékében tudhatjuk!”.

Sajnos nem minden téren sikerült javítani a fürdő népszerűségének hanyatlása miatt nehéz helyzetbe került városon, ahogy ezt Tiffán Zsolt is elismeri. „Rengeteg kilincselés, lobby van mögöttünk, hogy a magyar vízkincs eme gyöngyszemét még sikeresebbé tegyük! Nem sikerült!” – gyakorol önkritikát a képviselő.

Ennek a fő oka azonban a „tehetetlen, a patriotizmust és az alázatot minden pillanatban megtagadó városvezetésben” rejlik a Fidesz helyi erős embere szerint, aki a megoldást abban látja, ha az ő csapatának szavaznak bizalmat a harkányiak ősszel. Ennek érdekében ő is megtesz mindent, hiszen ahogy írja, „Ezennel harcot hirdetek (a tisztes küzdelem jegyében) az idegen lelkű, Harkányt a személyes bosszúja tárgyának tekintő városvezetéssel szemben!”.

Imri: Harkány nem Tiffán hűbérbirtoka

Imri Sándor polgármester tőlünk értesült a nyílt levélről, és hitetlenkedő nevetéssel nyugtázta, hogy Tiffán Zsolt szerint idegen lelkű lenne; mint mondta, családja tősgyökeres harkányi, az más kérdés, hogy ő maga a pár kilométerre lévő Siklóson él. Mivel az egész levelet még nem olvasta, nem kívánt bővebben nyilatkozni annak tartalmáról, annyit mondott, hogy az elmúlt három és fél év eredményei őt igazolják, hiszen megítélése szerint a masszívan eladósodott Harkányt sikerült új pályára állítani.

Imri szerint Tiffán hűbérbirtokaként kezeli választókerületét, ahol nem tűr meg ellenvéleményt, alázatos behódolást vár el mindenkitől; az ő személyes konfliktusuk ott kezdődött, amikor ő erre nem volt hajlandó, holott korábban együttműködésre törekedett a jobboldallal.

Harkány jobboldali elköteleződése egyébként nem kérdéses, hiszen a kisvárosban Tiffán Zsolt most is fölényes győzelmet aratott. Ez Imri szerint azonban nem a jelölt személyének, hanem a pártnak szól, ahogy a korábbi önkormányzati választásokon sem a Fideszt utasították el a helyiek, hanem annak itteni képviselőit. Egy dolog biztosnak tűnik: a jobb sorsra érdemes harkányiak forró nyárra és őszre számíthatnak.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
150 szavazatot levonnak mindenkitől Terézvárosban

150 szavazatot levonnak mindenkitől Terézvárosban

Sokkal többen szavaztak délelőtt 11-ig, mint öt éve ilyenkor

Sokkal többen szavaztak délelőtt 11-ig, mint öt éve ilyenkor

„A Fideszre akarsz szavazni, ugye?” – kiabálta a szavazatszámláló

„A Fideszre akarsz szavazni, ugye?” – kiabálta a szavazatszámláló

Illegális éjszakai gyorsulási versenyen razziáztak a rendőrök Budapesten

Illegális éjszakai gyorsulási versenyen razziáztak a rendőrök Budapesten

Már legalább öt halottja van a Japánt letaroló tájfunnak

Már legalább öt halottja van a Japánt letaroló tájfunnak

Putyin csak azért is együttműködik Szaúd-Arábiával

Putyin csak azért is együttműködik Szaúd-Arábiával