szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Biztonsággal be fognak tudni kerülni az Európai Parlamentbe - ebben bízik Schiffer András, az LMP társelnöke, aki azt is mondta: más zöld politikusokkal ki fogják dolgozni az ökoszociális Európa tervét.

Schiffer András szerint a májusi európai parlamenti (EP-) választáson sok minden múlik részvételen, de nem tartja kizártnak, hogy az LMP akár két képviselőt is tud majd delegálni az EP-be. A párt társelnöke csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: miután sikerrel vették az "aláírásgyűjtési kanyart", úgy véli, biztonsággal be fognak tudni kerülni az Európai Parlamentbe. Kifejtette: az LMP egy europolitikus párt. Álságosnak tartja a mintegy tíz éve tartó vitát arról, hogy erősebb vagy gyengébb, kisebb vagy nagyobb Európa kell. 

Schiffer András szerint az, hogy a "tőke Európáját valósították meg az elmúlt évtizedekben, előidézett egy többsebességes Európát", amelynek a kelet-európai országok - köztük Magyarország -, illetve Dél-Európa is kárvallottja. 

A párt társelnöke azt mondta: az LMP képviselői más zöld politikusokkal ki fogják dolgozni az ökoszociális Európa tervét, ahol például a bérek, a környezetvédelem, a munkavédelmi jog tekintetében "több Európára" lesz szükség. Ugyanakkor például a termőföld védelménél nagyobb autonómia kell - tette hozzá Schiffer András.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Szólítson mein Führernek” – szatirikus képzelt interjúval száll bele Orbán Viktorba a Profil

„Szólítson mein Führernek” – szatirikus képzelt interjúval száll bele Orbán Viktorba a Profil

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Élesebbé vált a verseny a gimnáziumi helyekért

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától