szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Demokratikus Koalíció szerint az eltorzított választási rendszerben kétharmadot szerzett miniszterelnök derűről és középhatalmi ambíciókról beszélt, Magyarország „azonban ma a korrupt középszer és a rendszer kritikátlan kiszolgálóinak uralma alatt áll”. Az ellenzéki párttól Orbán Viktor szombati parlamenti beszédére reagáltak így.

Itthon „négymillió szegény ember küzd a napi megmaradásért, a fiatalok fele külföldön akar élni, soha nem látott rekordon az államadósság. Az Európai Unió felfüggesztette a még a Gyurcsány-kormány által megszerzett támogatások kifizetését. Az egészségügy, az oktatás, nemzetközi kapcsolataink romokban, veszélyben vannak a nyugdíjak, nácik kerülnek fideszes szavazatokkal közjogi funkciókba. Ezek a tények, amelyeken jópofának szánt aforizmák nem segítenek” – fogalmaznak a közleményben.

A Demokratikus Koalíció azért dolgozik a következő négy évben, hogy „a rezsim mihamarabb megbukjon”. Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy Magyarország ismét demokratikus, szabad, piacpárti és szolidáris köztársaság legyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre

Meghalt a James Bond-filmek kaszkadőre