szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem jogerősen pert nyert Váradi András juhász Mészáros Lőrincék ellen – írja a Népszabadság. A juhász azért pereskedett, mert állítása szerint a felcsúti polgármester két embere ellopta a trágyáját, amit aztán beledolgoztak a milliárdos főnökük földjébe.

Trágyalopás miatt társtettesként pénzbüntetésre ítélte a Bicskei Járásbíróság a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégének tulajdonában álló Búzakalász 66 Felcsút Kft. két dolgozóját – írja a Népszabadság hétfői száma, megjegyezve, hogy a két alkalmazott egyike már elhagyta a céget.

A feljelentést ismeretlen tettes ellen az a göbölpusztai juhász, Váradi András tette, akinek több vitás ügye is van a pár év alatt milliárdos vagyonra szert tett, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasának számító Mészáros Lőrinccel.

Váradi András Mesterházy Attilával egy kampányeseményen
©

A Búzakalász 66 Felcsút Kft. a Mészáros és Mészáros kft. tulajdonában áll. Előbbi cég alkalmazottai 2012 novemberében vitték el az alcsútdoboz-göbölpusztai juhász trágyáját, amit a férfi több év alatt gyűjtött össze – idézi fel a történteket a Népszabadság.

A bíróság most a napilap szerint nem jogerős ítéletében 100 ezer forint kárt ismert el a Váradi András által követelt 500 ezer helyett, mert az igazságügyi szakértő – aki nem mellesleg a Fidesz önkormányzati képviselője – ennyit állapított meg a lopás utáni éjszakán már csak beszántva fellelhető komposztról.

Eközben a sértett polgári peres eljárást is indított a Búzakalász 66 Felcsút Kft. ellen a kára megtérítéséért – áll a Népszabadság cikkében. Az az ügy folyamatban van.

Váradi Andrásnak földvitája is van Mészáros Lőrinccel: a polgármester által megvásárolt egyik földterületen lévő ingatlan árát követeli, az egész vitáról itt találja a hvg.hu cikkét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!