szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hőség idején adott ki közleményt a BKV, melyben többek között azt javasolják, a nem klimatizált járműveken nyissunk ablakot, a menetszél ugyanis sokat segít. A sofőrök húzhatnak rövidnadrágot is.

A BKV klimatizált járművein a légkondicionáló berendezést "utasítás szerint" működteti a megfelelő hőmérsékleti határ elérésekor – közölte a cég, hozzátéve: a többi járaton megoldást jelent az ablaknyitás, a "menetszél a folyamatos légcserével ugyanis nagymértékben enyhítheti a kánikula kellemetlen hatásait".
 
Felhívják a figyelmet, hogy kánikula idején a napi hőmérséklet-ingadozások miatt megszaporodhatnak a sínkivetődések. Ezek megelőzésére az időjárás-előrejelzés alapján operatívan szervezik a vágányok hűtését is. Általában a BKV Zrt. saját locsolóautóival, saját kapacitásból, ütemterv szerint dolgoznak a szakemberek. Extrém meleg időjárás esetén, az adott helyzettől függően igénybe veszik az FKF Zrt. járműveit is. 
 
A BKV dolgozói, sofőrjei védőitalt kapnak, a nyári időszakban pedig a formaruhát hordó munkavállalók könnyítést kapnak, viselhetnek rövidnadrágot és nyakkendőt sem kell kötniük. Arról nem írnak, hogy a női dolgozóknak mi a könnyítést. A nagyobb végállomásokon kérésre leváltó munkatársat is biztosítanak, ezeket az intézkedéseket Bolla Tibor vezérigazgató kedden elrendelte. 
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Új panelt tesz a hírfolyam tetejére a Facebook: jön az oltási kisokos

Új panelt tesz a hírfolyam tetejére a Facebook: jön az oltási kisokos

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja