szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RTL Klub ma újabb, Orbán Viktor számára kényes témát dolgozott fel, bemutatta például azt a sztorit, amelyben költséges és időigényes DNS-vizsgálatokkal kezdte el a rendőrség életvédelmi osztálya keresni a miniszterelnök lányának esküvőjén eltűnt két darab mobiltelefont.

Az Orbán Ráhel esküvőjén történ lopási üggyel foglalkozott kedden az RTL Klub híradója. Ezt a történetet a hvg.hu is feldolgozta, legutóbb hétfőn írtunk a fejleményeiről. A történet arról szól, hogy Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén eltűnt két mobiltelefon, és mivel az egyiknek a tokja a helyszínen maradt, az azon talált DNS-minta alapján elkezdték a lagzin felszolgáló személyzet tagjainak DNS-mintáit levenni. Ez rendkívül költséges és időigényes vizsgálat, ráadásul furcsa módon a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztálya nyomozott az ügyben.

Az RTL Klub riportja előbb bemutatott egy műkörmös nőt, akinek szintén ellopták a telefonját, és azt természetesen nem kereste ekkora elánnal a rendőrség. Aztán rátértek arra, hogy a telefonok ára összesen 250 ezer forint, míg a nyomozás költsége eddig 4 millió forint volt, mert 26 embertől vettek DNS-mintát. Majd végül közölték, hogy az ároktői rablógyilkos banda tagjainak előzetes letartóztatására szánt idő azért telt le, és azért szabadultak ki, mert nem sikerült időben lebonyolítani a DNS-vizsgálatot.

Az RTL Klub nagyjából egy hete kezdett a kormányzat számára igazán kritikus témákkal foglalkozni, azt követően, hogy beterjesztették és elfogadták azt a reklámadónak nevezett különadót, amellyel minden valamirevaló bevétellel rendelkező médiacéget büntetnek, de a legnagyobbat az RTL Klubon ütik vele. A törvény egyébként az RTL Klub vetélytársára, a TV2-re nézve kedvezőbb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!